Fluer

Bekæmpelse af fluer

Har du pludselig fået fluer i hjemmet eller virksomheden, og er de gængse metoder til at undgå og bekæmpe fluer ikke nok?

Den Røde Myre tilbyder effektiv hjælp til at bekæmpe fluer og giver dig en række andre fordele:

  • Vi rykker hurtigt ud og får overblik over problemets omfang
  • Vi bekæmper fluerne og bruger miljøgodkendte metoder
  • Vi tilbyder en serviceaftale til skadedyrsbekæmpelse
  • Vi har mange års erfaring og er autoriseret i effektiv bekæmpelse af fluer og andre skadedyr
  • Vi tilbyder også giftfri alternativer
  • Vi sørger for grundig opfølgning og gentager behandlingen, hvis det er nødvendigt

Brug for hjælp? Kontakt os

Om fluer

For fluer er ikke altid ”bare” fluer. Der findes faktisk cirka 3.000 forskellige arter fluer i Danmark – klyngefluer, spyfluer, bananfluer, stueflue, svirreflue for blot at nævne nogle få. Hvor det i nogle tilfælde kan være fluer, der kan skabe gener på forskellig vis.

Heldigvis kan den flue, der en gang imellem dukker uanmeldt op, klares med et dask med fluesmækkeren eller avisen.

Dog kan fluer være mere end bare irriterende og udgøre et reelt problem i hjemmet.

Er der tale om mange fluer, kan det være et stort problem. Fluer kan nemlig være bærere af bakterier og sprede sygdomme, som fx salmonella og E. coli (Escherichia coli), der kan være farlige for mennesker. Det sker ved, at fluer kaster op og laver afføring på diverse madvarer, som vi spiser.

Hvad kan du selv gøre?

For at holde fluerne væk kan du sørge for at holde rent, særligt i køkkenet, hvor fluerne tiltrækkes af madvarer.

Fjern brugt service fra køkkenbordet, tøm skraldespanden ofte og sørg for at opbevare mad i lufttætte beholdere. Så er der gode chancer for, at fluerne ikke søger hen til køkkenet.

Sørg også for at fjerne visne planter, resten af krydderurter og gammel frugt, hvor bananfluer foretrækker at yngle deres æg i hobevis.

Især om sommeren kan det være et problem at holde fluerne ude af huset, når havedør og vinduer står åben. Er du plaget af mange fluer i huset kan du sætte insektnet på vinduer og døre, så fluerne ikke kommer ind.

Derudover kan du lokke fluer til med lysfælder og insektfangere, hvor fluerne sætter sig på limplader og forhindres i at flyve videre. Det kan være møjsommeligt selv at skulle bekæmpe fluer hele året. Men der findes heldigvis mange gode insektmidler og insektfangere mod fluer og professionel hjælp at hente hos Den Røde Myre.

Fakta om fluer

Fluer er en af de mest almindelige insekter på jorden og findes i næsten alle dele af verden. Der er mange forskellige arter af fluer, men de mest kendte er husfluen (Musca domestica), der er en af de mest udbredte arter i hjem og byområder. Selvom de ofte betragtes som skadedyr, spiller fluer også en vigtig rolle i økosystemet. Her er nogle interessante fakta om fluer:

Hvad spiser fluer?

Fluer er altædende og spiser både vegetabilsk og animalsk materiale. Husfluer foretrækker rådne fødevarer, affald, afføring og døde dyr, men de kan også indtage søde stoffer som frugt og sukkerholdige drikke. De voksne fluer kan ikke tygge, så de har et suge-mundstykke, der gør det muligt for dem at opløse deres mad med spyt og suge den op som en væske. De larver (maddiker), der klækkes fra æggene, lever hovedsageligt af råddent organisk materiale.

Hvor længe lever fluer?

Fluer yngler på steder, hvor de kan finde fugtigt, organisk materiale, der kan tjene som føde for deres larver. Det kan være alt fra affald og ekskrementer til rådden frugt og døde dyr. At forstå fluers yngleområder er vigtigt, når man vil forhindre dem i at blive et problem i hjemmet eller på arbejdspladsen.

Fluer formerer sig ekstremt hurtigt. En hunflue kan lægge op til 500 æg i sin levetid, normalt i grupper af 75-150 ad gangen. Disse æg klækkes inden for 24 timer under gunstige forhold. Larverne udvikler sig derefter hurtigt og bliver til voksne fluer på få dage. Denne hurtige formering betyder, at en lille population af fluer hurtigt kan vokse til en stor plage.

Hvor yngler fluer?

Fluers levetid varierer afhængigt af arten og miljøforholdene, men en gennemsnitlig husflue lever omkring 15 til 30 dage. Levetiden kan dog være kortere eller længere afhængig af faktorer som temperatur, tilgængelighed af føde og fugtighed. Under optimale forhold kan fluerne gennemføre deres livscyklus på så lidt som 7 til 10 dage. Deres livscyklus består af fire faser: æg, larve (maddike), puppe og voksen.

Hvad gør fluer godt for?

Selvom fluer ofte er uønskede i hjem og på restauranter, spiller de en vigtig rolle i naturen. Fluelarver hjælper med at nedbryde døde dyr og organisk affald, hvilket fremskynder nedbrydningsprocessen og recirkulationen af næringsstoffer i jorden. Dette gør fluer til en slags "renere" i økosystemet.

Hvem spiser fluer?

I nogle kulturer betragtes fluer eller deres larver som en kilde til føde. I moderne tid bliver der også forsket i, hvordan insektlarver, inklusive fluelarver, kan bruges som bæredygtig kilde til protein til både dyr og mennesker. Maddiker bruges i visse lande til at behandle åbne sår, da de kan rense dødt væv uden at skade sundt væv – en metode kendt som maggotterapi.

FÅ HJÆLP MOD FLUERNE

Den Røde Myre hjælper med al slags skadedyrs bekæmpelse i Midtjylland, kontakt os hvis du har problemer med skadedyr.