Myrer

Skadedyrsbekæmpelse af myrer

Der findes utroligt mange arter af myrer, og de er gode til at tilpasse sig stort set alle tænkelige levesteder. Den myre man oftest ser tæt på boligen, er den sorte havemyre (Lasius niger). Disse myrer lever i samfund, der normalt består af 5-10.000 myrer, samlet om en enkelt æglæggende dronning.

De bygger deres rede under jorden, oftest under sten og fliser med solrig beliggenhed.
Finder de ind i husene, er det oftest i hulmuren eller under gulvene, de tager ophold.

Især i det tidlige forår kan myrerne være en plage i boligen, hvor de er på udkig efter søde sager. Senere på sommeren søger de typisk udendørs.

Tegn på myrer i huset kan være små bunker af sand og grus. Det samme kan iagttages ved flisebelægninger udendørs. Mange gange underminerer myrerne vores fliser, indkørsler eller terrasser. Det kan også være at børnenes sandkasse er blevet invaderet af myrer, og her har vi også effektive løsninger hvor vi behandler  direkte ned i boet, så du kan nyde sommeren ude.

På varme sommerdage kan der pludselig dukke vingede myrer op i tusindvis indendøre (flyvemyrer) – de er kønsmodne og søger mod lyset, og kravler typisk rundt i vinduer og gardiner. Det er parringsparate små hanner og større hunner, og når hunnerne er parrede, dør hannerne og hunnerne smider vingerne og er klar til at igangsætte et nyt myresamfund.

Men inden da skulle man gerne have dem ud af huset.

Hvad kan du selv gøre?

Udendørs myrer er der sjældent grund til at bekæmpe, med mindre de er i gang med at underminere terrassen, eller hvis de har lavet myrebo tæt ved soklen på huset.

Der findes mindst tusind husråd mod myrer. Alt lige fra kanel og peber til kaffegrums, som er rimeligt uskyldige midler. Men man støder også på dårlige råd om udendørs bekæmpelse med kogende vand (som sandsynligvis slår græsset ihjel, men ikke myrerne i myreboet) eller afbrænding med benzin – som absolukt IKKE anbefales af åbenlyse grunde.

Indendørs myrer er til gengæld meget irriterende, og det kan være meget svært at lokalisere hvor de holder til, eller at overskue at bekæmpe dem korrekt, hvis hele stuevinduet er fyldt med myrer, eller hvis de er på rov i køkkenet efter søde sager. Og de færreste bekæmpelsesmetoder rækker helt ned i myreboet, hvor dronningen sidder og styrer. En myredronning kan leve flere meter under jordoverfladen, og lever i gennemsnit 15 år . Hun styrer produktionen af myrer og hele boet – hun er derfor den vigtigste at bekæmpe, for uden dronningen dør kolonien.

Forebyg myrer ved at fjerne søde sager, madrester og gamle dåser i boligen, så man ikke lokker myrerne indenfor. Det kan være svært at forebygge myrer fuldstændigt, men heldigvis kan de bekæmpes.

Få hjælp af Den Røde Myre

Vi kender myrernes levevis og adfærd, og kan hjælpe med at lokalisere myrerne på skjulte steder, og behandle med godkendte midler, der hvor det ellers er svært at komme til. Ring til os og forklar dit myreproblem, og så kommer vi og vurderer situationen.

Vi tilbyder garantiordning på behandlingen af myrer i din bolig. Garantiordningen gælder fra første behandling og året ud (frem til 31.12). På den måde kan du uden bekymringer kontakte os hver gang der er en ny forekomst af myrer. Bemærk at der skal cirka gå 3-4 uger mellem hver behandling, for at komme ned til dronningen.

I prislisten kan du se hvad henholdsvis indvendig og udvendig myrebekæmpelse koster.

FÅ HJÆLP MOD MYRENE

Den Røde Myre hjælper med al slags skadedyrs bekæmpelse i Midtjylland, kontakt os hvis du har problemer med skadedyr.