MUS

Skadedyrsbekæmpelse af mus

Opdager man mus i huset, er der typisk tale om husmus (Mus Musculus) eller halsbåndmus (Apodemus flavicollis). Halsbåndmusen er noget større end husmusen, og kan kendes på et brunt ”halsbånd”  lige foran forbenene. Derudover er den mørkebrun med kridhvid underside.

Musene lever i sommertiden for det meste udenfor, men trækker ofte ind  i løbet af august-september. Halsbåndmus søger ind i løbet af vinteren, hvis føden slipper op udendørs.

Almindelige husmus kan få 5-6 kuld unger om året med 4-8 unger i hvert kuld.

Sådan konstateres det, om – og hvor – der er mus

Mus indendøre gnaver typisk i tekstiler (bruges til redebygning), i elektriske installationer og i tilgængelige fødevarer. Derudover forurener de med urin og ekskrementer.
Som forebyggelse er det vigtigt altid at opbevare madvarer i lukkede beholdere, luk eventuelle huller i boligen, og sørg for generel oprydning og vedligehold af bygninger. Men det kan være svært – hvis en mus vil ind, så finder den som regel en vej.

Nogle gange kan det være meget svært at se hvor musene holder til, men hos Den Røde Myre har vi erfaring og viden om hvad vi skal kigge efter.

To situationer er aldrig ens, og vi tager altid stilling til problemet på stedet, så vi finder frem til den rigtige form for bekæmpelse i hvert enkelt tilfælde.

Vi starter altid med at lave en grundig inspektion af bygningen, med henblik på at finde ud af hvilken gnaver der er tale om, hvor problemerne stammer fra, og hvordan de er opstået. En mus har ikke brug før et hul større end en lillefinger for at kunne komme ind. Vi påpeger hvad der eventuelt bør ændres eller forbedres. Derefter har vi forskellige fremgangsmåder som vi bruger for at bekæmpe gnaverne så hurtig som mulig. All bekæmpelse i private boliger er giftfri.

At indfange mus i fælder vil altid være en bedre løsning end at udlægge gift for dem. En død mus kan ligge på et ikke-tilgængeligt sted og lugte meget længe. Desuden kan døde mus også tiltrække andre skadedyr som f.eks. mider, fluer og flæskeklannere.

FÅ HJÆLP MOD MUSENE

Den Røde Myre hjælper med al slags skadedyrs bekæmpelse i Midtjylland, kontakt os hvis du har problemer med skadedyr.