Kakerlak

Skadedyrsbekæmpelse af kakerlakker

”Yak! En kakerlak!” Det er nok den reaktion de fleste har, når de støder på dette insekt. Der er dog heller ikke meget at være begejstret for, når man støder på en kakerlak, fordi de kan være til stor gene og være svære selv at komme til livs.

Danmark har de desværre også vundet indpas. Den mest almindelige kakerlak er den tyske kakerlak. Du kan genkende en tysk kakerlak ved dens brune farve og lange følehorn.

Kakerlakker er et udbredt problem i restauranter

Kakerlakker trives i varme og fugtige miljøer og kan være et stort problem for køkkener i restauranter og spisesteder. De kan overleve i temperaturer fra ca. -5 til 40 grader og er derfor meget hårdføre.

Kakerlakkerne er dygtige til at klatre op af lodrette flader og løbe hurtigt hen over gulvet og gemme sig bag apparater som komfur, køleskab, oliefyr. Det vil sige steder, hvor de kan holde varmen og formere sig. Kakerlakker er altædende og spiser både fødevarer og materialer som papir og læder. Det er nødvendigt med hurtig reaktion, hvis din ejendom er angrebet af kakerlakker.

Kakerlakker i lejligheder kan være et større problem

Bor du i lejlighed og har fået angreb af kakerlakker, er det ikke kun din lejlighed, men hele komplekset der bør behandles. Kakerlakker kan nemlig hurtigt sprede sig til naboerne og tiltrække flere kakerlakker. Kakerlakker kan komme fra skraldespande i gården, pakker, madvarer, emballage eller en nærliggende restaurant. Så det er ikke nødvendigvis manglende rengøring eller madrester i private lejligheder, der er kilden til problemet.

Hvad kan du gøre?

Sørg for hyppig og grundig rengøring i hjemmet. Jo mindre madlugt og madrester, der er, jo mindre bliver kakerlakkerne tiltrukket. Derudover kan du ligesom ved forebyggelse af andre skadedyr i køkkenet sørge for, at madvarer altid er pakket ind i hård emballage som plastik, glas eller metal. Så kan kakerlakkerne ikke lugte madvarerne eller komme ind til dem.

Har du været udenbys, er det altid vigtigt at tjekke din bagage for kakerlakker og andre skadedyr, inden du bringer det ind i hjemmet. Kakerlakker kan nemlig blive transporteret og på den måde sprede sig geografisk.

Læs mere om

Væggelus

Få hjælp af Den Røde Myre til bekæmpelse af kakerlakker

Der er ikke meget, du kan gøre udover at forebygge angreb af kakerlakker. Har du først fået kakerlakker indenfor i boligen, bør du straks ringe til en professionel skadedyrsbekæmper. Den Røde Myre har erfaring i at bekæmpe kakerlakker og er altid klar til at hjælpe dig af med problemet.

  • Vi rykker hurtigt ud og får overblik over kakerlakangrebets omfang
  • Vi kender til kakerlakkens adfærdsmønster og ved, hvordan man bekæmper skadedyret
  • Vi sørger for gentagne behandlinger, så kakerlakkerne udryddes helt
  • Vi rådgiver i tætning og lukning af de indgange, som kakerlakkerne anvender

FÅ HJÆLP MOD KAKERLAKKER

Den Røde Myre hjælper med al slags skadedyrs bekæmpelse i Midtjylland, kontakt os hvis du har problemer med skadedyr.