MÅR

Skadedyrsbekæmpelse af mår

Måren, også kendt som den irriterende, larmende, men usynlige overbo. Selvom de færreste ser selve måren, så er du ikke i tvivl, hvis du har fået denne overbo på ”besøg” i hjemmet. Den larmer meget – og primært om natten eller tidlig morgen.

En mår er et rovdyr og spiser smågnavere, fugle og fugleæg. Derudover spiser en mår også gerne løs af frøer, insekter og bær. Du kan skelne en husmår fra en skovmår ved, at husmåren er hvid på halsen. Resten er pelsen er mørkebrun.

Måren måler cirka 45 cm fra snude til halerod. En mår kan nemt lave skader på loftet ved at ødelægge isoleringen, gnave i ledninger og skabe en væmmelig lugt fra døde byttedyr og afføring.

Hvordan ved du, om der er en mår på loftet?

En mår er mest om aktiv om natten. Så når det er blevet mørk, og du kan høre rumsterende lyde på loftet, kan det måske være en mår. Man kan være i tvivl, om det er en rotte eller en mår, der laver lyde på loftet.

Hvis du er i tvivl, om der er tale om en rotte eller en mår, kan du tjekke det ved at se på afføringen. En mår lægger nemlig typisk sin afføring samme sted på loftet, for eksempel i et hjørne. Her hober afføringen sig op og indeholder knoglerester, fjer og hår fra dyr, den har nedlagt og fortæret.

Læs mere om

Rotter

Læs mere om

Mus

Hvad kan du selv gøre?

Er en mår først flyttet ind på dit loft, kan du selv forsøge at jage den væk. En mår er nataktiv og sover derfor det meste af dagen. Du kan derfor stresse måren ved at sætte lys og radio på loftet, som du kan tænde for, mens du er væk i løbet af dagen.

Du kan også forsøge at sætte skåle med stærkt lugtende midler som naftalin eller hjortetakolie frem, som måren som regel ikke kan lide lugten af.

Endelig kan du prøve at fange måren ved hjælp af en mårfælde, som du kan sætte op med noget lokkemad i.
Fanger du en mår i fælden, skal du køre langt væk ud i naturen og sætte den fri, eller få den aflivet hos en dyrlæge.

Få hjælp af Den Røde Myre til at komme af med måren

Slip for besværet med at slippe af med måren og tilkald Den Røde Myre, som kan gøre det hurtigt og effektivt.

  • Vi rykker hurtigt ud, hjælper med at skabe overblik og foreslår mulige løsninger
  • Vi har stor erfaring med bekæmpelse af mår
  • Vi rådgiver og tilbyder forskellige løsningsmodeller tilpasset den enkelte kunde
  • Vi tilbyder også giftfri alternativer
  • Vi sørger for grundig opfølgning og gentager behandlingen, hvis det er nødvendigt
Maar Ikon Hvid

FÅ HJÆLP MOD MÅR

Den Røde Myre hjælper med al slags skadedyrs bekæmpelse i Midtjylland, kontakt os hvis du har problemer med skadedyr.